3.8 C
Bosanska Krupa
Ponedjeljak, 17 Januara, 2022

50 osoba potražilo pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin u protekla 24 sata

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 2°C, dok je vodostaj Mutnice 1,20 m.

Policijska stanica i Vatrogasna jedinica Cazin su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 50 pacijenata, dok je sanitet korišten pet puta.

Vodosnabdjevanje je uredno, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do kratkotrajnih prekida u trajanju jedan sat u isporuci električne energije na području Cazina prema sljedećem rasporedu

Dana 09.12.2021. godine od 08:00 do 16:00 sati na trafopodručju:

Fejzagići,

Dana 10.12.2021. godine

od 09:00 do 10:00 sati trafopodručja: Klisa 1, Žegar, Hairlahovića Brdo i Gečeti,

od 11:00 do 14:00 sati trafopodručja: Stijena 4 Hepići, Jakupovići, Miostrah 3 Handanagići, Miostrah 4 Jašaragići, GSM Miostrah, Miostrah 2 Begići, Miostrah 1, 5 i 6,

od 14:30 do 16:00 sati trafopodručja: Vilenjača Vodovod, Donji Nuhići, Gornji Nuhići i Vilenjača Poljane,

Dana 12.12.2021. godine  od 08:00 do 16:00 sati na trafopodručjima:

Majetići 2,

Dana 15.12.2021. godine kratkotrajni prekidi u trajanju 1 jedan sat na trafopodručjima:

Ćoralići Križ 2.

U slučaju vremenskih nepogoda radovi se odgađaju.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po mokrom i klizavom kolovozu. Na putnom pravcu Glamoč-Mlinište upozoravamo na ugaženi ili raskvašeni snijeg na kolovozu, a na putnom pravcu Ripač-Vrtoče (Bihać-Bosanski Petrovac) magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Slabiji snijeg jutros pada na planinskom prevoju Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), ali se ne zadržava na kolovozu. Poteškoće vozačima pričinjavaju jaki udari vjetra. Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci