Na dan finala UEFA Lige Šampiona, 28. maja 2016. Bihać će na glavnom gradskom trgu ugostiti 400 dječaka i djevojčica dobi od 7 do 12 godina iz cijele Bosne i Hercegovine koji će na 15 malih terena, obučeni u majice u bojama i sa imenima ovogodišnjih finalista, uživati u igri fudbala i druženju, slaveći i šireći UEFA-inu ideju RESPECT.

Projekat “Mini šampioni” koji pod pokroviteljstvom UEFA-e i drugih vjernih partnera kao što su Nogometni savez BiH, UniCredit Banka, MasterCard, Nissan i Sony, organizuje humanitarna organizacija Open Fun Football Schools (OFFS), a nastao je kao potreba za povezivanjem ljudi, naročito djece, koja vrlo rijetko imaju priliku da putuju i upoznaju svoje vršnjake iz drugih gradova i drugih etničkih skupina.

Ovaj projekat upravo ima za cilj da koristi fudbal kao sredstvo povezivanja i bezbrižne igre.
Nakon cjelodnevne igre u Bihaću, planirano je zajedničko gledanje finalne utakmice Real Madrid – Atletico Madrid koja će se prenositi uživo iz Milana.

– Naša misija je da djeci omogućimo bezbrižnu igru i da izgrade poštovanje i prijateljstva među svojim vršnjacima. U igri “Mini šampioni” nema pobjednika i poraženih, jer nam je cilj da svako dijete ostane nasmijano, izjavio je Esad Hadžiujusufović, koordinator projekta.

Manifestacija “Mini šampioni” ima tradiciju dugu već pet godina, te se svake godine održava u drugom gradu u BiH.

KOMENTARI:
Loading...