Enver Šljivar porijeklom iz Bosanske krajine, tačnije Sanskog Mosta od 2007. godine mukotrpno gradi karijeru profesionalnog kick-boksera.

Nakon srednje škole i nedostatka uslova za profesionalnu karijeru i napredak, odlazi u Švicarsku gdje nastavlja svoju profi karijeru.

U posljednje tri godine ostvario je velike uspjehe – bio je švicarski prvak u K-1+100kg u 2012, pa WKU evropski prvak +100kg u 2013, i prošle godine ISKA Evropski prvak +100kg. Enver je nedavno postao šampion svijeta u verziji VKU pobijedivši protivnika iz Grčke, Vasillis Greekop Karagiannidis.

– Željan sam borbe i pobjede, radi našeg inata i ponosa, radi zahvale porodici na podršci, svojim Krajišnicima i bh. dijaspori, koji me prate i podržavaju. Zbog toga dobrodošli, učinit ću nas ponosnima – istakao je Šljivar.

Kliknite OVDJE i u rubriku CODE napišite Sportaward, kliknite na Wahl, a onda glasajte za Envera, kako bi ga i zvanično proglasili najboljim sportistom 2015. u CH, radi afirmacije i promocije, te interesovanja medija, sponzora…

Portal Krupljani.ba čestita našem Krajišniku na dosadašnjem uspjehu, želimo mu i ovu zvaničnu titulu najboljeg, koju će, sigurni smo, dobiti uz podršku svih nas.

KOMENTARI:
Loading...