Mark Zuckerberg je u subotu napunio 32 godine, a osim rođendana imao je još nekoliko razloga za slavlje. S bogatstvom koje se procjenjuje na 51,8 milijardi dolara Zuckerberg je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu.

No, obzirom da je jedan od najmlađih milijardera, Zuckerberg je svaki dan, od kada se rodio, zaradio više nego bilo koja druga osoba na svijetu.

Prema izračunima CNBC-a, Zuckerberg je od svog prvog rođendana do danas u svakom danu zaradio 4,4 miliona dolara. Naravno, postoji puno više načina kako izračunati nečiju vrijednost, ali primjer Marka Zuckerberga govori koliko puno mogu zaraditi giganti današnjeg biznisa.

Bill Gates, najbogatiji čovjek na svijetu, do svoje 60. godine svaki je dan zaradio 3,5 miliona dolara. Jeff Bezos, vlasnik Amazona, svaki dan je zaradio 3,3 miliona dolara, s tim što se njegov dnevni prosjek dramatično povećao od prošle godine. Zanimljivo je da su njih troje jedini koji su svaki dan svog života zaradili više od tri miliona dolara.

Dvojac iz Googlea, Sergej Brin i Larry Page dnevno su zarađivali 2,3 miliona dolara, Amancio Ortega, osnivač i vlasnik Zare 2,4 miliona, a Warren Buffett 2,2 milijuna dolara dnevno.

KOMENTARI:
Loading...