Krivokapić je danas na sjednici Skupštine Crne Gore, u okviru Premijerskog sata, odgovarao na pitanja poslanika. Premijerskom satu nisu prisustvovali poslanici DPS-a i DF-a, koji bojkotuju rad parlamenta.

Odgovarajući na pitanje poslanika koalicije Crno na bijelo Srđana Pavićevića, kako, u kontekstu najnovijih političkih događanja, tumači odnos srpskih zvaničnika prema Vladi, premijeru i zvaničnoj politici Crne Gore i njenim protagonistima, Krivokapić je istakao “da u istoriji Crne Gore nije zabilježeno, da se u kratkom vremenskom periodu, sa najviših državnih adresa Srbije, ovako otrovne strijele upućuje Vladi, premijeru, predsjedniku Skupštine i na taj način pokušava da nas proglasi izdajnicima”.

– Vlada nema otvorenih pitanja sa svojim susjedima i dosljedna je u sprovođenju ovog cilja, i to ne samo kroz prizmu evropskih i evroatlanskih integracija, već kao svom nedvosmislenom i trajnom opredjeljenju – poručio je Krivokapić.

Naglasio je da je u više navrata istaknuto da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Srbijom.

– Najbolji dokaz je da bukvalno ne postoji ministar iz ove Vlade koji nije posjetio Srbiju – rekao je Krivokapić.

Kazao je da je veliki broj turista iz Srbije, koji trenutno borave u Crnoj Gori, pokazatelj da su trenutno zaoštravanje političkih odnosa između dvije države neće uticati na svakodnevni život građana dvije države.

– Prirodno je da postoje nesuglasice, ali treba staviti akcenat na ono što spaja dvije države, a ne razdvaja – poručio je Krivokapić.

Pavićević je rekao Krivokapiću da bi volio da objasni kolegama da mjera srpstva u Crnoj Gori apsolutno ne mora da bude u okvirima koje su postavili Ivica Dačić, Aleksandar Vučić, Milorad Dodik i Aleksandar Vulin.

– Mi bi voljeli da oni ispoštuju našu želju da ostanemo autentični u našem postajanju – kazao je Pavićević.

Krivokapić je kazao da je Crna Gora matica Srba koji žive u Crnoj Gori, a ne Beograd.

– To je činjenica. To što su određeni srpski političari uveli praksu je jedan odnos dogovora koji pokušava da pretvori crnogorski dio prostora u vječite sukobe – rekao je crnogorski premijer.

Istakao je da su podjele u Crnoj Gori naslijeđene.

– Zato, ako želimo da idemo naprijed, to jedino možemo ekonomskim preporodom – poručio je Krivokapić.

Nakon što je Skupština Crne Gore 17. juna usvojila Rezoluciju o Srebrenici, a vlasti u Srbiji uputili su oštre poruke prema zvaničnoj Podgorici.