Predsjednik uprave Konzuma Slavko Ledić najavio je otpuštanje radnika i zatvaranje prodavnica nakon što je s vanrednim povjerenikom za Agrokor Antom Ramljakom obišao novootvorenu trgovinu Konzuma u Supetru na Braču.

– Svake godine neke prodavnice smo, s obzirom na strukturu stanovništva, zatvarali. Ove godine ćemo to intenzivno raditi jer nam je u fokusu profitabilnost prodavnica. Zatvorit ćemo određeni broj prodavnica, ali ljude ćemo zbrinuti u skladu s zakonom. Zatvorit ćemo od 80 do 100 prodavnica – kazao je Ledić i potvrdio da će dio radnika iz tih prodavnica biti otpušten, prenosi N1.

Ledić je rekao i da će raditi na zbrinjavanju ljudi pa će određeni dio zaposlenika biti prebačen u druge radnje, a istakao je da su uoči sezone prodavnice Konzuma pune.

– Sve bitne robe imamo. Prodavnice su spremne za sezonu. Svi dobavljači i dalje su spremni na saradnju. Svi će poštivati ugovor. Radimo na redefiniranju stavri koje nisu štimale u posljednjih nekoliko mjeseci. Manje više smo sve probleme riješili – izjavio je Ledić.

Iz dana u dan imaju sve bolje rezultate, a Ramljak je istakao da je otvaranje nove poslovnice velika stvar za dobavljače Konzuma.

– Bitno je da vide da će Konzum dok bude smanjivao broj trgovina, istovremeno raditi na otvaranju novih. Mislim da smo prošli najteže razdoblje i da je pred nama period u kojem moramo napraviti sve da poboljšamo profitabilnost Konzuma. Konzum će ostati živjeti i svako će jutro dočekivati svoje kupce – kazao je Ramljak.

Upitan da li je još koja banka potvrdila da će učestvovati u kreditiranju Agrokora, Ramljak je kazao kako se s bankama trenutno vode razgovori te da Sberbank mora sam odlučiti želi li participirati u kreditu.

Potvrdio je da je legao prvi novac od kredita, ali još nije potrošen te se osvrnuo na prodaju imovine kazavši:

– Jahte i helikopteri se prodaju, ima jako puno zainteresiranih. Ne biste vjerovali – dodao je Ramljak.

KOMENTARI:
Loading...