”Dali smo joj ime Ronja, veterinarski ju obradili i pružili potrebnu skrb. S obzirom da Animal Care Centar Mostar u suradnji s njemačkim Streunergluckom, napuštenim životinjama traži udomitelje u Europi, jer na našim prostorima za iste gotovo da i nema interesa, u ljeto 2017. godine, Ronja je dobila udomitelja u Njemačkoj, točnije u Ulmu. Njenom šarmu i posebnosti nije mogao odoljeti ni gospodin Klaus Erlenkamp, koji je u Ronji primijetio izrazitu spretnost i iznimne fizičke i mentalne sposobnosti ,te ju uključio u obuku pasa za spašavanje njemačkog Crvenog križa Ulm na specijalne i zahtjevne treninge”, objasnili su nam iz Animal Care Centra.

Ronji, kažu, nije trebalo puno da se istakne, prošla je sve obuke i treninge spašavanja u kritičnim situacijama, te od svibnja ove godine postala punopravna članica Crvenoga križa njemačkog Ulma kao specijalno istreniran pas za krizne situacije. Od iscrpljenog i zapuštenog štenca, danas je Ronja lijep i njegovan pas, kojega vlasnik obožava, a i cijela zajednica Crvenog križa Ulm.

Od iscrpljenog i zapuštenog štenca, danas je Ronja lijep i njegovan pas.

Ova priča samo dokazuje važnost postojanja mostarskog Animal Care Centra. ”Na žalost po nas kao društvo i mnoge lijepe životne; ova se priča očito trebala dogoditi u Njemačkoj, gdje se odbacivanje i usmrćivanje životinja strogo kažnjava, a čime se mi kao društvo ne možemo podičiti. Ronji su dobri ljudi spasili život, a sada će ona imati priliku spasiti stotine drugih.

Nadamo se da će se i kod nas povećati svijest građana te da će umjesto kupovine skupocjenih pasa, pružiti dom nekom napuštenom psiću. A posebice se nadamo da će se zakoni početi primjenjivati te da će se kažnjavati oni koji napuste pse, kojih je na žalost puno više na ulici u vrijeme godišnjih odmora”, rekli su iz ACC-a.

Autor: Bljesak.info

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...