Savjet američko-islamskih odnosa /CAIR/ apelovao je na Donalda Trumpa, jednog od mogućih republikanskih kandidata za predsjednika SAD, da se izvini ženi muslimanki koja je izbačena sa jednog od njegovih skupova.

CAIR je saopštio da je istjerivanje Rose Hamid (56) sa skupa u Južnoj Karolini poslalo “zastrašujuću poruku američkim muslimanima”.

Hamid je istjerana sa skupa nakon što je izrazila tihi protest noseći majicu na kojoj je pisalo “Salam, dolazim u miru”. Riječ “salam” je arapska riječ za mir. Ona je na glavi nosila hidžab.

Hamid je u jednom trenutku ustala i mirno stajala na skupu u gradu Rock Hill kada je gomila počela da uzvikuje “Trump”, što je bilo ranije dogovoreno u slučaju ometanja skupa.

Hamid je tada obezbjeđenje reklo da napusti skup. Ona je uz povike neodobrovanja i zvižduke ispraćena sa skupa, javlja CNN.

U saopštenju CAIR-a se navodi da osim izvinjenja Trump treba jasno da se izjasni da su američki muslimani dobrodošli kao sugrađani i učesnici u političkim procesima nacije.

Komentari: