Navodno se za to saznalo na osnovu dojave da planira preprodati opijate za 6.000 eura. S policajcima koje je zatekao ispred stana nije imao izbora pa im je dobrovoljno izručio pet paketića s kokainom, a sumnja se da ga je planirao preprodati na ilegalnom zagrebačkom narkotržištu. Kako neslužbeno saznaje Jutarnji, negirao je krivnju.

Ustvrdio je da je tek jedan mali dio njegov za ličnu upotrebu, dok mu je ostalo podmetnuto.

Lopticu sumnje bacio je na djevojku kojoj je navodno bio ustupio stan na korištenje dok njega nema. Pavletićeve komšije ogorčene su zbog njegovih zakulisnih igrica. Tvrde da je njegov stan leglo droge i prostitucije jer, kažu, ondje konstantno borave mlade djevojke.

– Mogu samo potvrditi da je moj branjenik uhapšen, ali o detaljima slučaja ne mogu govoriti zbog tajnosti postupka – kaže za Jutarnji Pavletićev advokat Milko Križanović.

Koji je bio put droge, odakle ju dospjela u njegov stan i kome je bila namijenjena, istražitelji tek trebaju utvrditi. Prošle godine u intervjuu za Jutarnji list nakon hapšenja Pavletić je rekao da ne podnosi nerad te da mu je cilj, ako ga uhapse i sa 96 godina, da to onda bude za Guinnessa.

Pritom je novinare uvjeravao da je dilanje iza njega, a inače slovi za jednog od najstarijih dilera u Hrvatskoj. Iza sebe ima pet brakova u četiri države te hapšenja u tri.

Novac je inicijalno zarađivao, kako je tada otkrio, kockanjem, varanjem i krađama, nakon čega se upustio u svijet droge. Danas ima firmu simboličnog naziva Bijeli konj.

Bavi se taksi prijevozom, točnije daje u najam automobile za vožnju preko aplikacija. Na mjesto direktorice postavio je bivšu misicu koju je upoznao na jednom izboru ljepote, i koja je njegova desna ruka u poslovanju.

Osim lanjskog hapšenja zbog 7,3 grama kokaina, bio je uhapšen i u ljeto 2013. kad je policija u njegovoj garaži pronašla 203 grama kokaina u vrijednosti 100.000 kuna (oko 26.000 KM).

Istražitelje je uvjeravao da mu je droga podmetnuta, ali je svejedno osuđen na tri godine zatvora. A prije 13 godina kod njega je pronađeno 1,5 kilograma kokaina.