Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije upoznat sa detaljima pokušaja atentata na sebe, kao i da je njegov posao da se bavi istinom, a ne ubistvom, prenosi Patria.

“Bolje da budete ubijeni nego da se bavite ubistvom. Ja o ovome što se desilo ne znam ništa. Čuo sam određene stvari, ali nedovoljno da bih sa time izlazio u javnost.

Sinoć su uzeti svi otisci, siguran sam da će se naći parcijalni DNK, pa ćemo ustanoviti – možda je neko i slučajno ostavio to oružje. A ako ga ne nađemo, bit će opet sve jasno. Nisu to doktori nauka da bi sve mogli besprijekorno da izvedu.

Ne znam više ništa, kao guska sam u magli, bez obzira na sve teorije. Najviše me brine što se tamo djeca igraju, mogao je neko da strada. Nebojša Stefanović me je sinoć obavijestio porukom o pronađenom oružju, ali nemam nijedan dokaz da je neko htio da me ubije. Čudno je mjesto izabrano, ali ništa više ne znam. Bilo je i ranije nekih upozorenja, ali to su sve bila naklapanja i “trla baba lan”, objasnio je Vučić, piše Kurir.

KOMENTARI:
Loading...