Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je sinoć kako ne očekuje da će Haški sud zatražiti uhićenje haškog optuženika Vojislava Šešelja te njegovo vraćanje u Haag.

Gostujući u emisiji “Oko” na Radioteleviziji Srbije Vučić je naglasio kako se kao predsjednik Vlade trudio štititi srpske građane u Haagu te da je Vlada Srbije dala sve što je od nje zatraženo.

“Poštivali smo njegovu (Šešeljevu) volju i zahtjeve kako da se odnosimo prema onome što je Haški sud radio, jer je naše da poštujemo naše građane i za svakog građanina tako radimo”, kazao je Vučić.

Na pitanje očekuje li da iz Haškog suda stigne zahtjev za Šešeljevo uhićenje i njegovo vraćanje u Haag, Vučić je kazao kako ne očekuje takav scenarij.

“Ne mislim da tako nešto može da se desi. Volio bih da vidim da netko dođe s takvim zahtjevom pa da ga pitam što ste to radili i da nam to objasni”, naglasio je on.

Na upit je li neuvođenje sankcija Rusiji razlog što je Šešelj iz Haškog suda pušten u Srbiju, Vučić je istaknuo kako ne želi da se bavi tim pitanjem i da bi na to trebalo da odgovore oni koji su ga pustili, kao i na pitanje zašto ga nisu pustili ranije.

“Ako je bilo razloga za puštanje, trebalo je ranije da ga puste”, zaključio je srbijanski premijer, prenosi Tanjug.

KOMENTARI:
Loading...