Njemački tabloid Bild piše kako je njemački automobilski koncern Volkswagen (VW) već odlučio prekinuti saradnju s Grupom Prevent, njemačko-bosanskom firmom Nijaza Hastora koja je isporučivala dijelove.

Još u augustu 2016. je više pogona Volkswagena moralo prekinuti proizvodnju jer im neke firme Grupe Prevent nisu isporučile dijelove jer nije postignut dogovor o uslovima isporuke. Tako Volskwagenu Preventova firma ES Automobilguss nije isporučila dijelove za mjenjače, a Car Trim istog vlasnika nije isporučio presvlake za sjedala.

Kako javlja Bild, Volkswagen je krajem prošle sedmice doista donio odluku o prekidu saradnje s Grupom Prevent, jedina iznimka bi trebala biti firma Halberg Guss, prenosi DW.

Isti list piše kako se Volkswagen proteklih godina trudio pronaći alternativu za dijelove koji su im stizali iz Grupe Prevent i kako je isporuka konačno organizirana.

Prevent već godinama vodi sudski spor i s koncernom Daimler kojeg je Grupa Prevent tužila jer je 2014. prestao preuzimati presvlake za sjedišta koje proizvodi Prevent, iako je nedugo prije toga potpisan ugovor o saradnji. BiH kompanija traži odštetu od Daimlera u iznosu od oko 40 miliona eura, prenosi novinska agencija dpa.

KOMENTARI:
Loading...