Na snimku se čuje kako pilot Omer Mehić najavljuje da će sletjeti na VMA, kao i njegove posljednje riječi – „Ne vidim pistu, moram u penjanje“.

Ministarstvo odbrane Srbije objavilo je na sajtu audio zapise komunikacije kontrole leta i posade helikoptera “mi-17” koji se srušio 13. marta kod Surčina.

Na snimku se čuje kada Omer Mehić kaže – “Idemo na VMA, destinacija je VMA. Trenutna visina 1.800. Destinacija je VMA, ako je odobreno”.

Na to mu kontrolor leta odgovara: “Okej, nastavite vi ka BOGGY, sada će kolega da iskoridinira sa ostalima. Mi smo razumjeli da je dogovoreno slijetanje u Beogradu i da je tu sve ogranizovano, sanintet i ostalo”.

Mehić na to kaže: “Slijetanje je na VMA, imamo bebu koja je životno ugrožena i slijetanje će biti na Banjički vis i tamo bi trebalo ekipa da nas dočeka ekipa”.

Kontola leta kaže: “Okej, nastavite u pravcu BOGGY, par kilometara…

Cijeli tok razgovora Mehića i kontrole leta poslušajte u videu:

U najvećoj helikopterskoj tragediji u Srbiji od 1996. godine u petak uveče poginuli su beba stara pet dana iz porodice Ademović, major Omer Mehić, kapetan Milovan Ðukarić, zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, anesteziolog Dževad Ljajić, inače rođak ministra Rasima Ljajića, i tehničar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara, prenosi Kurir.

KOMENTARI:
Loading...