Zbog izlivanja Zete, saobraćaj je prekinut preko Brezovačkog mosta.

Nikšićanima je upućen apel da prokuvavaju vodu za piće zbog zamućenosti.

Načelnik nikšićke Službe zaštite i spasavanja Veselin Gardašević rekao je crnogorskim medijima da se ekipa ove službe u popodnevnim časovima vratila u Broćanac kako bi čamcem prevezla ljude kod rodbine u Nikšić.

U selu je desetak kuća odsječno od puta, brojne doline su napunjene vodom koja neprestano raste i mještani se plaše da će svaki čas prodrijeti i na gornje spratove jer su prizemlja već pod vodom.

Voda je više od pola metra prodrla u kuće i pomoćne objekte u selu Crnodoli odakle mještani moraju evakuisati stoku.

Brojna domaćinstva i pomoćni objekti u selu Miločani su pod vodom zbog izlivanja nabujalog Miločanskog potoka i tamošnje područno odjeljenje osnovne škole “Ivan Vušović” ne radi od ponedjeljka, 4. novembra.

Situacija je teška i u naseljima Mokra Njiva, Glibavac, Brezovik, Gornje Polje i Rastovac jer je voda prodrla u dio kuća i objekata.

Led u Hrvatskoj

U srijedu poslijepodne, nešto prije 17 sati, okolicu Zaboka pogodila je tuča veličine lješnjaka. Kako piše portal Zagorje.com, nevrijeme je trajalo nekoliko minuta.

Nepovoljne meteorološke prilike zabilježene su u okolici Krapine (Doliće) i Velikom Trgovišću.

Prognostičari su najavljivali kišu u poslijepodnevnim i večernjim satima, no kako su javili čitatelji portala Zagorje.com, niko od ljudi koji su pogođeni nevremenom nije očekivao da će padati led – i to usred novembra!

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...