CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

U jutrošnjem terorističkom napadu u Ankari poginulo je 86 ljudi, izjavio je turski ministar zdravstva Mehmet Muezzinoglu, javlja Anadolu Agency (AA).

„Na mjestu eksplozije zatečeno je 62 smrtno stradalih. U bolnicama je od posljedica ranjavanja preminulo još 24-ro ljudi”, rekao je Muezzinoglu na konferenciji za novinare u Ankari.

Prema njegovim riječima, ranjeno je 186 osoba među kojima 28 teže.

Teroristički napad dogodio se jutros u blizini glavne željezničke stanice u Ankari, a turska policija je saopćila da se u blizini mjesta eksplozije nalazilo oko 14.000 ljudi.

Do niza od dvije eksplozije različitog intenziteta došlo je u blizini željezničke stanice, prije mjesta na kojem su pripadnici policije kontrolisali učesnike planiranog mitinga.

Građani okupljeni u središtu Ankare, u blizini glavne željezničke stanice, nakon eksplozije su prilazili ranjenima pokušavajući im pružiti pomoć do dolaska ekipa hitne pomoći. Veliki broj stanovnika Ankare nalazi se u gradskim bolnicama s ciljem dobrovoljnog darivanja krvi.

Liste s imenima ranjenih okačene su na ulazima u bolnice.

Jedna od povrijeđenih u jutrošnjem terorističkom napadu Hatun Berk, kazala je novinaru AA da se nakon trenutka eksplozije sjeća samo dolaska u bolnicu.

„Na trenutak sam izgubila sluh. Ne sjećam se ničega nakon eksplozije, do dolaska u bolnicu”, kazala je ona.

U eksploziji je lakše ranjen i fotoreporter Anadolu Agency Ege Gurun.

Eksplozija se dogodila na mjestu sa kojeg je danas trebalo da počne protestna šetnja pod parolom  “Uprkos ratu, odmah želimo mir. Mir, trud, demokratija”, koja je otkazana.

KOMENTARI:
Loading...