U ukrajinskom parlamentu u ponedjeljak je izbila tuča između lidera Radikalne stranke Olega Lyaska i kopredsjedavajućeg Opozicionog bloka Yuria Boykova.

Incident je izbio kada je Lyasko optužio Boykova da zajedno sa zastupnikom Opozicionog bloka Sergeyom Lyovochkinom ide u Moskvu kako bi dobio naredbe od Kremlja.

Boyko, koji je sjedio do Lyashke, reagovao je pesnicom kada je lider Radikalne stranke izjavio da dvojica zvaničnika idu u Moskvu “po naredbe Kremlja, a još uvijek nisu u zatvoru”.

“Boyko i Lyovochkin idu na moskovski regionalni odbor po naredbe od Kremlja. Ostali idu na odbore u Briselu. Kada ćete posjetiti narod? Zašto ne posjećujete rudare i rudnike, metalurge, a ne da dobijate naredbe izvana? Naredbe se trebaju primati od našeg naroda, od Ukrajinaca. Imam pitanje za sigurnosne službe Ukrajine. Zašto oni idu u Moskvu, a još uvijek nisu u zatvoru?”, rekao je Lyasko.

Drugi zastupnici u Vrhovnoj Radi su odmah počeli da ih razdvajaju tako da tuča nije dugo trajala i sve se se ubrzo smirilo.

KOMENTARI:
Loading...