Američka senatorka Amy Klobuchar izjavila je u srijedu da predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trumpa od rata s Iranom svakodnevno dijeli 10 minuta, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Ovog predsjednika bukvalno svakodnevno dijeli 10 minuta od rata, dijeli ga jedan tweet od rata. Mislim da ne bismo trebali voditi vanjsku politiku u kućnom ogrtaču u pet ujutro”, izjavila je Klobuchar na prvoj debati demokratskih kandidata za predsjedničke izbore, koja je održana u Miamiju, na Floridi.

Kazala je da bi, kada bi bila izabrana za predsjednicu, ponovo pregovarala o sporazumu s Iranom, koji smatra “nesavršenim ali dobrim u tom trenutku”.

“Kada je napustio sporazum, Trump nam je rekao da će nam pružiti bolji. Učinio nas je manje sigurnim nego što smo biti prije nego je postao predsjednik”, izjavila je Klobuchar.

Potencijalni demokratski kandidati za predsjedničke izbore naredne godine, su tokom debate raspravljali i o najvećim prijetnjama s kojima se suočava SAD, a njihovi odgovori su uglavnom bili Kina, klimatske promjene i Rusija.

Nakon pola sata debate oglasio se i američki predsjednik Donald Trump, koji je raspravu ocijenio “dosadnom”.

Trump je prošlog petka izjavio da je odustao od osvetničkog napada na iranske ciljeve, jer bi u njima poginulo 150 ljudi, što je nazvao “nesrazmjernim” odgovorom na obaranje američke bespilotne letjelice prošle sedmice.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...