Tokom posjete saveznoj državi Teksas, Trump je posjetio zid koji je izgrađen na meksičkoj granici kako bi spriječio ulazak ilegalnih imigranata u zemlju. Tokom obraćanja prokomentarisao je i to što su sve društvene platforme blokirale njegove profile, a rekao je kako je “sloboda izražavanja napadnuta kao nikada prije.”

Osvrnuvši se i na rasprave oko 25. amandmana, koji dopušta potpredsjedniku da smijeni predsjednika ako nije u stanju da obnaša dužnost, Trump je poručio:

“25. amandman za mene predstavlja nula rizika. Ali ova će se stavka vratiti negativno na Joea Bidena i Bidenovu administraciju. Biden, pazi koje su tvoje želje.” 

Ponovio je kako poziva na “umjerenost”.

– Sada je vrijeme za oporavak naše zemlje. Sada je vrijeme za mir i spokoj – rekao je Trump. 

Reagovao je i na upad u zgradu Kongresa. 

– Prošle srijede, milioni građana vidjeli su upad u američki Kongres i lutanje njegovim hodnicima. Kao što sam uvijek govorio tokom svog mandata, mislim da bismo trebali poštivati ​​američku historiju i tradiciju. Razlog zašto smo danas ovdje jeste još jednom naglasiti da moramo štititi vladavinu zakona i podržavati naše sigurnosne snage u Americi – naveo je Trump.