Teroristički napad u Ankari: Poginulo 28, a ranjeno 45 osoba

Ured Guvernera u Ankari je saopćio da je, prema trenutnim informacijama, u terorističkom napadu u Ankari poginulo 28, a ranjeno 45 osoba.

Snažna eksplozija odjeknula je danas u centru Ankare, nakon čega je buknuo požar koji se mogao vidjeti izdaleka. Mjesto na kojem je došlo do eksplozije nalazi se u blizini turskog parlamenta, generalne i vojne komande, te ključnih ministarstava.

Detonacija je odjeknula u vrijeme najgušćeg saobraćaja, u trenutku dok je pored mjesta eksplozije prolazio konvoj vozila, odnosno autobusa koji su prevozili vojna lica, javlja Anadolija.

Guverner Ankare Mehmet Kiličlar je kazao kako se pretpostavlja da je eksploziju izazvao automobil bomba.

Omer Čelik, glasnogovornik vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP), napisao je na Twitteru da je eksplozija teroristički čin.

Premijer Turske Ahmet Davutolu je kazao da će biti istražen cijeli slučaj. On je zbog eksplozije otkazao posjetu Bruxellesu. Svi detalji u vezi sa eksplozijom bit će poznati nakon što nadležni organi provedu istražne radnje.

Ovo je četvrta velika eksplozija u Turskoj u proteklih nekoliko mjeseci. Zasada niko nije preuzeo odgovornost za napade.

KOMENTARI:
Loading...