Ljubomora je prekjučer bila okidač za još jednu porodičnu tragediju u Srbiji. Bijesan zbog ženine prepiske sa muškarcem iz Beča, Ratko Jovanović (52) iz Banatskog Karlovca nožem je prerezao vrat svojoj supruzi Dragani (44), a potom presudio sebi.

Jezivi zločin dogodio se u porodičnoj kući u Banatskom Karlovcu.

– Ratko je sumnjao da je Dragana upoznala drugog muškarca dok je bila u Austriji na privremenom radu i po njenom povratku u Srbiju, on ju je pritiskao da prizna da ga je prevarila. Kako žena to nije uradila, on je uzeo nož i prerezao joj vrat. Kada je vidio šta je uradio, počeo je da istim nožem bode sebe – objašnjava naš sagovornik.

Nikada nije bio nasilan

Jezivi prizor otkrio je budući zet bračnog para Jovanović.

– Momak starije kćerke Ratka i Dragane pozvao je policiju i Hitnu pomoć. On je video preklanu ženu i Ratka kako se u bijesu nožem bode svuda po tijelu – dodaje naš izvor.

Međutim, nesretna žena preminula je na putu do bolnice. Iza sebe su ostavili dvije punoljetne kćerke.

Osim ljubomore zbog nađenih poruka, iz kojih se nije moglo zaključiti da žena ima vezu sa čovjekom sa kojim se dopisivala, Ratko je tražio da više nikada Dragana ne ode u Beč da radi. Međutim, žena se protivila takvom zahtjevu.

Ubica i samoubica Ratko Jovanović nije odranije poznat policiji, niti je u toj porodici bilo prijava za nasilje.

– Nikada se nisu ni posvađali, a kamoli nešto više. On je bio brižan suprug, a ona žena za primjer – kažu komšije.

Žene žrtve muževa

Za manje od mjesec dana, u Srbiji su tri žene bile žrtve obijesnih muževa.

Još se prepričavaju detalji brutalnog ubistva u kojem je Milan Lovrić (48) nasmrt kamenom pretukao suprugu Olgu (38) pred očima njihove djece 5. jula ispred Centra za socijalni rad u Novom Beogradu.

Samo sedam dana kasnije, ispred Centra za socijalni rad u Rakovici je Marko Nikolić (43) ubio ženu Maju Đorđević (38) i sina Mihaila (4).

Ženu je ubo više od 50 puta, a sina je zadavio golim rukama.

KOMENTARI:
Loading...