Desetine hiljada ljudi svake nedjelje posjeti “raj za turiste” Bali, kako bi uživali u prekrasnim plažama i tamošnjoj domaćoj kuhinji.

Međutim, iza domaćinskog dočeka krije se užasna istina o zlostavljanju životinja.

Naime, organizacija “Animals Australia” objavila je izvještaj u kojem se, između ostalog, navodi da možete da na ovom ostrvu možete da pojedete meso psa misleći da je u pitanju piletina. U izvještaju se ističe, da “lokalni kuvari” svakog dana sa ulica odvode stotine pasa i poslužuju ih u restoranima, na uličnim štandovima i na plaži.

“Prestravljeni psi u kutijama od bambusa ili plastičnim kesama čekaju noćno klanje sa zavezanim nogama i zalijepljenim njuškama”, stoji u izvještaju organizacije “Animals Australia”.

Šokantan je i podatak da se u Baliju svake godine zakolje i na trpezu posluži sedam puta više pasa nego na kineskom festivalu “Yulin”.

“Animal Australia” je otkrio da čak 70 odsto restorana na Baliju poslužuje pseće meso, dok je na štandovima na ulici skoro sve što se prodaje pseće meso iako se predstavlja kao piletina, prenosi “Independent”.

Iako, restoranima posao cvjeta “Animals Australia” navodi da pseće meso često može da bude otrovno, što predstavlja veliki rizik za zdravlje.

KOMENTARI:
Loading...