– Ma kakve izbjeglice!? Pa to su nekontrolirane divlje horde koje djecu i žene guraju prema naprijed. Izbjeglice su bili oni koji su došli iz Bosne, koji su bili zahvalni za svaku stvar.

Načelnik slovenske opšine Zavrč potpuno je izgubio živce kada je vidio na šta izgleda njegovo mjesto nakon što je tamo prošlo nekoliko hiljada izbjeglica.

Zavrč je na samoj granici s Hrvatskom, a slovenske vlasti ljude su smjestili na stadion tamošnjeg ambicioznog prvoligaša, gdje između ostalih, igra bivši prvotimac Liverpoola Albert Riera.

Ono što boli načelnika Mirana Vuka je upravo smeće koje su izbjeglice ostavile na uređenom stadionu…

– Ma kakve izbjeglice!? Pa to su nekontrolirane divlje horde koje djecu i žene guraju prema naprijed. Izbjeglice su bili oni koji su došli iz Bosne, koji su bili zahvalni za svaku stvar. To su divlje horde koji uzimaju pravo uništiti, zaprljati, rekao je za Štajerski tednik Miran Vuk.

– Sve je uništeno. Gdje su stajali, tu su pišali. Gdje su ležali, tu su obavljali nuždu, rekao je načelnik bijesan zbog uništenog stadiona.

– Niko ne želi dotaknuti ovo smeće. Deke, obuću, hranu. Sve su pobacali. Skuhali smo 1200 obroka. Hrana su dobili, ali su je bacali. Ne znam što jedu.

Načelnik je pozvao u pomoć komšije iz Hrvatske, nudi 100 eura po danu za čišćenje.

KOMENTARI:
Loading...