Fotoreporter New York Timesa Daniel Etter  je prije mjesec dana na svom Twitteru objavio fotografiju koja je u isto vrijeme i stresna i sretna, a na na njoj se može vidjeti jedan muškarac iz Sirije kako grli svoju porodicu, dok je konačno došao do kopna.

Priča i fotografija obišla je svijet, a sada je dobila i svoj sretan završetak.

Laith Majid i njegova porodica su, naime, stigli Berlin, piše Guardian. Majid je u Berlin stigao sa svojom ženom Nadom Adel i njihovom djecom, sinovima Moustafom (18), Ahmedom (17), Tahom (9), te kćerkom Nourom (7). Prema navodima njemačkog Bilda do Njemačke su putovali sedam dana.

Facebooku grupa Europ says Oxi (Europa kaže da) postavila je fotografiju obitelji u Berlinu, ovoga puta u sasvim drugom raspoloženju – nasmiješeni i sretni što su stigli na svoju destinaciju. Izvještaji govore kako je porodica smještena u Spandau, prostoru koji je prije koristila policija, a sada je adaptiran za smještaj stotine izbjeglica.

Majid i njegova porodica pobjegli su od ISIL-a iz Deir Ezzora, sirijskog grada u kojem građanski rat bijesni još od 2011. godine. Za put preko mora do grčkog Kosa platili su 6.500 dolara.

KOMENTARI:
Loading...