Lideri “Normandijske četvorke” – Rusije, Ukrajine, Francuske i Njemačke sastali su se u Berlinu kako bi diskutovali o implementaciji sporazuma iz Minska.

Ipak, ruskog predsjednika Vladimira Putina u Berlinu dočekali su – krvavi plišani medvjedići.
Nekoliko desetina građana na taj način izrazilo je protest zbog ruskog bombardovanja Sirije.

“Prestanite bombardovanje djece Alepa, kaže 1.6 miliona”, piše na velikom plakatu koji su građani držali. Pored tog natpisa je slika krvavog djeteta u suzama. Takođe, nekoliko građana bilo je ogrnuto u ukrajinske zastave, a mogli su se vidjeti i plakati na kojima piše “Stop Putin” i na kojima je precrtana glava ruskog predsjednika, prenose 24 sata info.

Foto: Reuters - Putina u Berlinu dočekali krvavi plišani medvjedići
Foto: Reuters

Do sukoba u Ukrajini došlo je nakon što je Rusija anektirala poluostrvo Krim 2014. godine.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio je da će do kraja novembra biti predstavljena “mapa puta” za rješavanje ukrajinske krize.

Foto: Reuters - Putina u Berlinu dočekali krvavi plišani medvjedići
 Foto: Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u Berlinu da će učiniti sve što je u njegovoj moći da bude produžen privremeni prekid vatre u Alepu. Ruska vojska u srijedu je saopštila da će prekid vatre biti produžen sa prvobitnih osam na 11 sati, dok je sirijska vojska navela da će primirje trajati tri dana, počev od danas. Ipak, u oblasti predviđenoj za humanitarni koridor u sirijskom gradu Alepu jutros su izbili sukobi i čuje se pucnjava, javila je agencija AFP. Kako je preneo AFP, sirijska vojska otvara osam koridora za prolaz više od 250.000 civila, zarobljenih u oblastima pod kontrolom pobunjenika, koji žele da napuste grad. Dva koridora mogu da koriste pobunjenici koji su pozvani da polože oružje.

Foto: Reuters - Putina u Berlinu dočekali krvavi plišani medvjedići
 Foto: Reuters

“Garantujemo bezbjedan izlazak, spasite svoje porodice”, poručuju iz sirijske vojske, prenio je Reuters.

KOMENTARI:
Loading...