23.9 C
Bosanska Krupa
Ponedjeljak | 16. Maja 2022.

Pucnjava i dalje traje: Mediji pišu da je ranjeno dvoje Srba

Pripadnici specijalne jedinice ROSU, koji su rano jutros započeli akciju hapšenja na sjeveru Kosova, u opštinama u kojima su Srbi većinsko stanovništvo, sada se, prema pisanju beogradskog lista kreću prema selu Varage.

Tanjug prenosi da je dvoje Srba lakše povrijeđeno u pucnjavi do koje je došlo jutros oko 6.20 došlo, kada su pripadnici ROSU došli u reon sela Donje Varage u opštini Zubin Potok.

Kako je toj agrenciji potvrdio policijski zvaničnik sa lica, mjesta pucnjava traje.

Na lice mjesta došlo je 15 oklopnih vozila ROSU i FIT, koji su se frontalno rasporedili prema selu Donje Varage i prema Zubinom potoku, magistralnim putem i srušili jednu improvizovanu manju barikadu, koju je na tom putu jutros postavilo uplašeno stanovništvo.

Pripadnici ROSU idu pješice magistralnim putem i pucaju i dalje sa obje strane i bacaju šok bombe. Narod je preplašen, a lokalna škola i obdanište namjeravaju da obustave rad, rekao je Tanjugu taj policijski zvaničnik.

Prema dosadašnjim informacijama, uhapšeno je 13 osoba srpske nacionalnosti, a prema pisanju prištinske štampe među uhapšenima ima i pripadnika albanske nacionalnosti. Navodno, uhapšeni su pripadnici kosovske policije, umiješani u organizovani kriminal.

Takođe, mediji u Prištini su prenijeli i da je u akciji u Zubinom Potoku bilo i pucnjave, u kojoj je ranjen jedan pripadnik kosovske policije, albanske nacionalnosti.

Na sjeveru Kosova i dalje se čuju sirene jer hapšenja nisu završena. (B92.net)

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci