Političke partije okupljene oko Demokratskog fronta održale su večeras protest u Podgorici, sa kojeg su pozvale ostatak opozicije da napusti Skupštinu Crne Gore. Iz DF-a su ponovili zahtjeve sa prethodnih okupljanja, a to su obaranje aktuelne i formiranje prelazne vlade u kojoj ne bi bilo lidera partija, javlja Anadolija.

Na večerašnjem protestu okupilo se više od dvije hiljade građana. Pristalice DF-a nosile su crnogorske, srbijanske i ruske zastave. Takođe, među okupljenima je bilo i onih koji su nosili zastave s likom haškog optuženika Vojislava Šešelja i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da DF ne odustaje od zahtjeva koji su ranije ponovljeni.

“Zahtjevi su izlazak opozicije iz Skupštine i svih organa vlasti, bojkot svih izbora i referenduma koje režira korumpirani režim, zabrana rada ratno-profiterskim i antiratno-profiterskim strankama, formiranje prelazne tehničke vlade za organizovanje vanrednih izbora, prvi slobodni izbori u istoriji zemlje i provjera porijekla imovine svih onih koji obavljaju državnu funkciju”, rekao je Mandić.

Funkcioner DF-a i lider DNP-a Milan Knežević pozdravio je okupljene na ruskom jeziku, pa pozvao kolege iz opozicije da dođu na proteste.

“Poštovane kolege, mjesto vam je s nama. Nemojte da gledate jesu li ovdje Milan Knežević, Nebojša Medojević, Andrija Mandić ili Branko Radulović, već gledajte ljude koji su ispred nas”, rekao je Knežević.

Iz DF-a su najavili da će nastaviti sa održavanjem protesta i u narednom periodu.

Protest u glavnom gradu Crne Gore protekao je bez incidenata.

KOMENTARI:
Loading...