Dan nakon tragedije u kojoj je na jugu Francuske poginulo 150 ljudi, u medije su procurile privatne poruke putnika i članova posade koji su bili u Airbusu Germanwingsa.

Posebno potresne poruke gimnazijalaca iz Halteren Am Seea koji su se vraćali iz Barcelone, gdje su bili na sedmičnoj razmjeni učenika

Među njima je bila i 16-godišnja Elena Bless, koja je sanjala da će jednog dan studirati i putovati svijetom.

“Slala mi je poruke i slike preko WhatsAppa i Snapchata i bila je jako zadovoljna putovanjem. Jako se dobro provodila”, ispričala je Elenina najbolja prijateljica Philipa. Dodala je da joj je prijateljica poslala i slike na kojima je bilo svih 16 učenika koji su s učiteljicama španskog otputovali na učeničku razmjenu u okolicu Barcelone.

“Dosta njih je slalo poruke iz aviona, pisali su da su se ukrcali i da jedva čekaju da slete u Njemačku. Pisali su i da su kupili poklone”, ispričala je Philipa za Daily Mail.

Sedamnaestogodišnja Malin opisala je šokantne scene u školi nakon što se proširila vijest o tragediji.

“Prijateljica mi je poslala SMS poruku u kojoj je pisalo da se dogodilo nešto strašno s avionom. Kada sam došla u školu, učenici su uplakani trčali po hodnicima i vikali: “O, Bože!”. Bilo je grozno, svi su bili u šoku”, ispričala je Malin.

Na letu Germanwingsa od Barcelone do Düsseldorfa u utorak prijepodne poginulo je 150 ljudi. Za pad aviona sumnjiči se kopilot Andreas Lubitz. Pregledavajući crne kutije, istražitelji su otkrili da se Lubitz, dok je kapetan aviona izašao na WC, zaključao u kokpit i započeo spuštanje te se namjerno zabio u planinu.

KOMENTARI:
Loading...