Nakon maratonskog sastanka s hrvatskim premijerom Tihomirom Oreškovićem koji u Banskim dvorima sa prekidima traje od srijede, danas je odlučeno – ministar branilaca Mijo Crnoja više nije ministar i odlazi iz Vlade.

Premijer Orešković sa Crnojom se našao i u srijedu ujutro, a razgovore su nastavili i poslijepodne. U Banskim dvorima kasnije su im se pridružili i potpredsjednici Vlade Tomislav Karamarko i Božo Petrov.

Podsjetimo, Mijo Crnoja našao se u središtu afere nakon što je otkriveno da je prijavljen na adresi na kojoj ne živi. Prijavio je prebivalište u samoborskoj ulici Gradna 85/G, na kojoj se nalazi baraka od nekoliko kvadratnih metara, a već godinama živi sa porodicom u Podsusedu.

Također, prije pet godina dobio je povlašteni kredit od Ministarstva branilaca za izgradnju kuće u iznosu 56.000 eura. Kuću nije izgradio te je rekao kako on taj kredit uredno vraća i smatra kako s njime može što želi.

I oporba i HDZ-ov partner Most bili su za njegovu smjenu, piše 24sata.hr.

“Ministar branilaca mora biti smijenjen od strane gospodina Oreškovića odmah. Mi dajemo 24 sata, u protivnom ćemo pokrenuti inicijativu u Saboru za njegov opoziv jer to je naša dužnost“, kazao je na konferenciji za novinare u srijedu predsjednik SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović.

Komentari: