Vrlički bankar, koji je prije nekoliko dana pronevjerio 11,5 miliona kuna iz OTP banke i navodno pobjegao u BiH, predao se utorak oko 9 sati splitskoj policiji.

Hina navodi da je Srđan Djaković (59) jutros došao do zgrade Policijske uprave splitsko-dalmatinske gdje se predao, ali još se ne zna je li sa sobom ponio novac koji je uzeo iz banke. U policiji su potvrdili da je bankar uhapšen te da se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

Bankar koji je u OTP banci u Vrlici radio kao voditelj poslovnice koja je pred zatvaranjem, prije sedam dana je navodno naručio veću svotu novca u gotovini nakon čega je nestao.

U početku su njegove kolege mislile da je otet, ali nakon što je otvoren trezor banke shvatili su zašto je nestao. Policija je odmah nakon otkrića pronevjere krenula u potragu za bjeguncem s novcem, ali do jutros nisu imali rezultata.

Je li odbjegli bankar pregovarao s nekim o svojoj predaji i s kim tačno još uvijek se ne zna, kao ni to koji mu je bio motiv da počini takvo kazneno djelo.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...