Dvojica igrača otpuštena su iz bolnice, a očekuje se da će treći biti otpušten kasnije danas

Tri igrača fudbalske reprezentacije Grčke lakše su povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Budimpešti, a u kojoj je smrtno stradala osoba koja je bila u drugom vozilu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Taksi koji je jutros prevozio Vangelisa Morasa, Panagiotisa Tachtsidisa i Ioannisa Fetfatzidisa sudario se sa drugim automobilom na putu do aerodroma. Policija je javila da je jedna osoba koja se nalazila u drugom vozilu poginula u sudaru.

Moras i Tachtsidis su već otpušteni iz bolnice u Budimpešti, a očekuje se da će Fetfatzidis biti otpušten kasnije u toku dana.

Nikolaos Vlahakis iz službe za odnose s javnošću ambasade Grčke u Budimpešti kazao je da je sudar bio poprilično jak, ali da igrači nisu zadobili teže povrede.

Fudbalski savez Grčke javio je da je menadžer tima Vangelis Macheiras na putu za Mađarsku kako bi posjetio igrače. Moras i Tachtsidis već su se vratili u hotel u kojem igrači inače odsjedaju. Dvojica igrača igraju za italijanski klub Hellas Verona, a Fetfatzidis igra za njihovog rivala u seriji A Chievo.

Kvalifikacijska utakmica između Grčke i Mađarske za Evropsko prvenstvo 2016. godine u nedjelju se završila rezultatom 0:0.

KOMENTARI:
Loading...