Dvije preminule djevojčice od 14 godina. Shrvane porodice u Erdutu. Jedna žena u teškom stanju, koju su reanimirali na licu mjesta. Strašne su to posljedice teške saobraćajne nesreće u petak.

Kamion se brzinom od 90 km na sat zaletio na odmorište Sjever kod Novske. Vozio je 59-godišnji Ivo Filipović i njegova porodica također je u potpunom šoku. Kontaktirali su 24sata.hr kako bi porodicama poginulih djevojčica javno izrazili saučešće.

– Poštovani, moje ime je Ivana Filipović i kći sam vozača koji je skrivio saobraćajnu nesreću kod Novske. Na ovaj način želim izraziti saučešće porodicama nastradale djece u ime mog oca, majke, sestre i cijele naše porodice. Neizmjerno nam je žao što se dogodila ovakva tragedija i ne možemo pronaći prave riječi utjehe kojima se može opisati ta bol. Molim medije da imaju razumijevanja i za nas, jer nije lako biti kući i čitati riječi osude i prezira. Moram dodati i to da je moj tata jedan uzoran otac koji je s kamionom godinama prelazio milione kilometara da bi prehranio našu porodicu, školovao mene i sestru, bez ijedne nezgode. Ne znam što mu je bilo, ali sigurno znam da tako nešto ne bi učinio namjerno. Još jednom, najiskrenije saučešće porodici djevojčica i molimo za ozdravljenje još dvije mlade djevojke – napisala je njegova kćerka Ivana Filipović u potresnom pismu. (24sata.hr)

قالب وردپرس

Komentari: