Za bezbjednost članova Predsjedništva BiH koji će u srijedu biti u posjeti Srbiji brinuće 1.000 policajaca u uniformi i civilu, saznaje “Blic”.

Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić i Dragan Čović dolaze na poziv premijera Srbije Aleksandra Vučića. jula u Srebrenici.

Kako saznaje Blic, očekuje se da će danas u Beograd zarad priprema stići i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji će imati sastanak sa pripadnicima MUP-a i BIA. Nakon tog sastanka biće razrađena i trasa kretanja članova Predsjedništva BiH.

– Duž trase kojom bude išla kolona automobila, biće zatvarane i otvarane ulice shodno njihovom kretanju, a svuda će biti postavljene i saobraćajne patrole. Automobil sa delegacijom Predsjedništva BiH pratiće i tri vozila sa najiskusnijim pripadnicima Uprave za obezbjeđenje važnih ličnosti. Okolina Karađorđeva biće praktično pod opsadom, a čak će Dunavom patrolirati riječna policija i ronioci Žandarmerije, piše Blic.

Ministar policije Nebojša Stefanović juče nije želeo da komentariše o konkretnim mjerama obezbjeđenja članova Predsjedništva BiH.

– Oni će od trenutka ulaska do trenutka izlaska iz Srbije biti apsolutno bezbjedni i neće im faliti dlaka sa glave. Obaveza policije je da im garantuje sigurnost i uvjeren sam da u Srbiji neće doživeti ništa slično onome što se dogodilo premijeru Vučiću u Potočarima – kaže Stefanović za “Blic”.

KOMENTARI:
Loading...