Franc Kostić (24) iz Zaječara, koji je brutalno silovao sestru (16) ometenu u razvoju, uhapšen je s koferom u ruci dok je namjeravao da pobjegne u Beograd, javlja ATV, prenosi novinska agencija Patria.

Osumnjičeni silovatelj je bio pijan u trenutku hapšenja.

Kostić je djevojčicu, koja mu je sestra od strica, prekjučer popodne sačekao ispred specijalne škole Jelena Majstorović u Zaječaru. Predložio joj je da se prošetaju po park-šumi Kraljevica, a zatim ju je uvukao u napušteni WC, pretukao i silovao.

– Nas su pozvali mještani koji su šetali Kraljevicom, jer su vidjeli djevojčicu kako besciljno luta Kraljevicom, sva raščupana, poderane odjeće. Djevojčica je samo jecala, pa su s njom pričali stručnjaci Centra za socijalni rad – kaže pouzdan izvor.

Franc Kostić je mladić bez posla i do sada nije bio u sukobu sa zakonom. Poznanici pričaju da često mijenja prebivališta po Srbiji.

Djevojčica je odmah upućena na ginekološki i psihijatrijski pregled. Ustanovljeno je da je silovana. Sada je na kućnom lječenju u hraniteljskoj porodici gdje je smještena prije nekoliko godina.

Silovatelj je u pritvoru, a u policiji se branio da je djevojčica pristala na seksualni odnos.

KOMENTARI:
Loading...