Papa Franjo danas je u uskršnjoj poruci osudio “represivne režime”, pozvao na uzdržanost i od svjetskih lidera zatražio da spriječe širenje sukoba, usljed rasta tenzija u Sjevernoj Koreji i Siriji.

U svojoj uobičajenoj poruci “gradu i svijetu” (Urbi et Orbi) sa balkona bazilike Svetog Petra u Vatikanu, papa je govorio o svijetu ispunjenom sukobima i tenzijama.

Papa se obratio više desetina hiljada vjernika na trgu Svetog Petra pod neuobičajeno jakim sigurnosnim mjerama nakon nedavnih napada vozilima na pješake u Londonu i Stokholmu.

On je istakao da je Bog uz sve one prisiljene da napuste svoju otadžbinu zbog oružanih sukoba, terorističkih napada, gladi i represivnih režima.

Papa nije pomenuo nijednu određenu državu.

Veliki broj policijskih kombija i vojnih vozila postavljen je na ulaze ka Vatikanu i vjernici su zaustavljani na nekoliko kontrolnih punktova ka trgu ukrašenom cvijećem.

“U komplikovanim i često dramatičnim situacijama u današnjem svijetu, neka Uskrsli Bog vodi korake svih koji rade za pravdu i mir”, rekao je rimokatolički poglavar, prenijela je Srna.

Foto: EPA - Papa Franjo osudio represivne režime i pozvao na uzdržanost
KOMENTARI:
Loading...