Jackie Smallwood nakon dva mjeseca što je pronašla svoju 26-godišnju kćer Summer Myers mrtvu jer se predozirala heroinom, odlučila je ispričati svoju priču i prikazati fotografije svoje kćeri kako bi pomogla svima što droga može učiniti čovjeku.

Jackie kaže da je njena kćer uvijek bila perfekcionist i uzoran student. No, upoznala je muškarca preko jedne društvene mreže koji ju je uveo u svijet droge. Tada je počeo pakao za cijelu obitelj, a Summer je sve više tonula u ovisnost. Završila je i u zatvoru. Porodica nije imala novac za rehabilitaciju.

Prvi put se predozirala u oktobru 2014. godine, a drugi put u januaru 2015. kada je i umrla. Od tada je njena majka čvrsto odlučila pokazati svima što droga može učiniti.

Prije nego što je dala intervju za Alaskan Dispatch News na svome Facebooku profilu objavila je post u kojem objavšnjava što želi postići pričom u medijima.

Ovo neće biti za one slabijeg srca ili osjetljivije

“Jako sam uzbuđena, ali javnost će dobiti dozu realnosti u lice. Podijelit ću Summerine fotografije prije heroina, tokom heroina i jednu fotografiju na kojoj se vidi kako policija iznosi njeno tijelo. Ovo neće biti za one slabijeg srca ili osjetljivije, ali želim da vidite što heroin može napraviti osobi. Ovo je samo početak, tek ću pričati njenu priču. Iako nije živa Summer će pomoći ljudima, a ja ću biti njen glasnogovornik”, napisala je i dodala da će napisati knjigu i da je njen život poslije ovoga dobio smisao.

KOMENTARI:
Loading...