Zbog napada na policijsku stanicu u Zvorniku reagovali su i srbijanski zvaničnici sa osudama tog čina i najavama podrške bh. entitetu Republika Srpska.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je sa ministrom unutrašnjih poslova RS-a, Draganom Lukačem, i tom prilikom izjavio saučešće zbog pogibije policijskog službenika, tokom  napada na policijsku stanicu u Zvorniku, saopštio je MUP Srbije.

Stefanović  je rekao da se nada da će se dvojica ranjenih policijskih službenika što prije oporaviti.

On je istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije preduzima sve neophodne  mjere iz svoje nadležnosti, kako bi spriječilo slične pojave na svojoj teritoriji i pružilo svu neophodnu podršku policiji RS-a u borbi protiv terorizma.

“Republika Srbija, u saradnji sa svim zemlјama regiona Zapadnog Balkana, u okviru Koalicije za borbu protiv ISIS-a, učestvuje u suzbijanju terorističkih pretnji”, rekao je Stefanović.

Rekavši da je to užasna vijest i za RS i Srbiju premijer Srbije Aleksandar Vučić osudio je večeras napad na policijsku stanicu u Zvorniku i najavio da će Srbija na osnovu Dejtonskog sporazuma pomoći RS-u.

Vučić je gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS) istakao da se na taj način neće narušiti ničiji integritet i da će bh. entitetu Republika Srpska pomoći finansijski i obavještajno.

Vučić je dodao i da se tim povodom već dva puta čuo sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom te da će za dva dana u Beogradu razgovarati sa njim.

KOMENTARI:
Loading...