Policija je, zahvaljujući presretaču, zaustavila i iz saobraćaja privremeno isključila osamnaestogodišnjeg S.M. iz Bara koji je upravljao automobilom “alfa romeo” brzinom od 198 kilometara na sat u mjestu Goričani u Podgorici, gdje je ograničenje brzine 80 kilometara na čas.

Protiv ovog lica podnesena je prekršajna prijava, privremeno je isključen iz saobraćaja i privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola do odluke Suda za prekršaje, saopštila je crnogorska Uprava policije.

U saopštenju se navodi da je mladić iz Bara procesuiran prekršajnom sudu.

Policija podsjeća da je za automobile kojima upravljaju vozači početnici brzina ograničena na 70 kilometara na sat, bez obzira na ograničenje brzine kretanja vozila na putu.

Analize saobraćajnih nezgoda i njihove posljedice ukazuju na to da je ljudski faktor dominantan uzrok većine saobraćajnih nezgoda, posebno onih sa najtežim posljedicama, navodi se u saopštenju.

U posljednjih 10 dana na crnogorskim drumovima, zbog prekoračenja brzine i ljudskog faktora, poginulo je sedam lica, a više desetina je teže i lakše povrijeđeno.

 

Fokus.ba

KOMENTARI:
Loading...