Predstavnik vojske Pakistana naveo je da su borbe s teroristima okončane i da više ne može da se čuje pucnjava u kampusu.

Pripadnici vojske i policije sada čiste teren, prema rečima Asima Badžve, portparola vojske Pakistana.

Svjedoci su opisali dramatične događaje na univerzitetu. Student Sabri Kan, koji je među evakuisanima, rekao je britanskom “Telegrafu”:

“Napadači su ušli na zadnju kapiju i počeli su da otvaraju vrata i pucaju nasumično, a onda su se zabarikadirali iza zida hostela za dečake”, rekao je Kan.

pakistan-napad

RANIJE

Više napadača napalo je univerzitet Bacha Khan u Charasaddi na sjeverozapu Pakistana. Prema posljednjim podacima, kako izvještava RT, u napadu je do sada poginulo najmanje 30 ljudi, među kojima profesor i student, a 50 je ranjeno.

BBC prenosi da su ubijena četvorica napadača. Prvo su okršajima ubijena dvojica, da bi kasnije na krovu univeziteta snajperom bila ubijena još dvojica.

Policija je navela da da se još napadača nalazi na drugom i trećem spratu univerziteta i okršaj sa njima još traje. Iz oblasti gde se nalazi univerzitet čulo se nekoliko eksplozija. Strahuje se da napadači drže taoce.

RT navodi da je napad počeo dok je na univerzitetu bila u toku nastava.

Vojska je okružila kampus univerziteta, a ispred kompleksa okupila se rodbina studenata.

Tačan broj napadača još uvek nije potvrđen. Prema nezvaničnim informacijama koje prenosi RT, bilo je ukupno osam napadača.

Talibanska pakistanska grupa preuzela je odgovornost za napad.

Policija je saopštila da je većina studenata evakuisana i odvedena na sigurno.

Na univerzitetu se nalazi oko 3.000 učenika i zaposlenih, a  većina studenata je oslobođena.

Charsadda se nalazi 50 km od grada Peševara u kojem se 2014. godine dogodio masakr, koji su izvršili Talibani. Tada je u školi ubijeno 130 učenika.

Lokalni mediji javljaju da se napad dogodio odo 9:30 sati po lokalnom vremenu.

 

KOMENTARI:
Loading...