“Čedo moje drago, kuda te vode! Donio si mi cvijeće i zauvijek otišao. Vrati se kući, sine moj, molim te!” Tim se riječima Jadranka Rakić oprostila od svog sina Njegoša (9), koji se u nedjelju udavio u kanalu Ibar-Lepenac u selu Zupče kod Zubinog Potoka.

Mališan je juče sahranjen, a ispratilo ga je cijelo selo, kao i njegov stariji brat Nemanja, šestogodišnji brat i sestra i drugari iz Osnovne škole “Blagoje Radić”, u koju je Njegoš išao u treći razred.

Iznad kovčega mališana govor je održala jedna od njegovih učiteljica.

– Od danas je tvoja klupa prazna, mnogo nam nedostaješ. Teško nam je što moramo u ovom trenutku da se oprostimo od tebe. Pamtićemo te kao veselog i nasmijanog dječaka – rekla je između ostalog učiteljica.

Miroslav Rakić, ujak nastradalog mališana, rekao je zaKurir da je Njegoš pre nego što je otišao na kanal da peca odnio majci poklon.

– Kupio joj je cvijeće i čestitao 8. mart. Potom je skinuo patike i u papučama s mlađim bratom otišao da peca pastrmku u kanalu. Nikome od nas nije jasno kako se okliznuo jer mu to nije bio prvi put da peca. Taj kanal je na svega 30 metara od oronule kuće u kojoj žive – priča Rakić.

On dodaje da je Njegošev pad u vodu video mlađi brat i da je odmah otrčao da javi majci.

– Ona je brzo reagovala i zvala pomoć, ali za dijete je bilo kasno jer je voda u kanalu bila mnogo mutna i brza. Komšija je Njegoša izvukao na oko 300 metara od mjesta gdje je upao u ledenu vodu. Inače, posljednjih dana kanal je nadošao zbog obilnih padavina. Obala je strma i dječak se okliznuo, a bujica ga je povukla – objašnjava sagovornik Kurira.

Rakić o mališanu i njegovoj porodici ima samo riječi hvale.

“Jadranka je samohrana majka, s četvero djece živjela je od socijalne pomoći. Bez obzira na to, ona je brižna prema njima i Njegoševa smrt užasno ju je pogodila, ali i njegovu braću i sestricu. Otkako su im rekli da im je brat preminuo, ne prestaju da plaču”, kaže sagovornik Kurira.

KOMENTARI:
Loading...