Vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi ubijen je večeras oko 21 sati u pucnjavi na raskrsnici Bačvanske i Ulice Gospodara Vučića, nedaleko od Centralnog zatvora u Beogradu.

Osim njega, u pucnjavi je teško ranjena još jedna osoba, a kako Blic saznaje, riječ je o čuvaru zatvora M. Đ.

Pucnjava se dogodila kada su iz vozila u pokretu iz automatskog oružja ispaljeni rafali na dva automobila, bmw i opel. U bmw-u je bio Stanković, dok je ranjeni čuvar bio u opelu. Za sada nije poznato kako se čuvar našao na mjestu obračuna.

Srpski mediji pišu da je Sale Mutavi dospio u žižu javnosti nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi kako on sa još trojicom muškaraca 28. aprila napada dva pripadnika obezbjeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure. Optužnica je podignuta protiv Veljka Belivuka i Darka Ristića, ali protiv Stankovića, koji je bio priveden zajedno sa njima, nije pokrenut krivični postupak, iako se na snimcima vidi da nasrće, ali ne i da udara žrtve, a takođe je kao vođa bio nadređen optuženima.

Inače, Stanković je svojevremeno uspješno izbjegavao odlazak na odsluženje kazne od pet godina na koju je osuđen još 2013. zbog trgovine drogom i posjedovanja oružja.

Blic prisjeća da je Stanković uhapšen sa još sedmoricom 2006. godine, kada je označen kao vođa dilera droge u beogradskom naselju Medaković.

KOMENTARI:
Loading...