Suđenje osumnjičeniku za ubistvo 22-godišnje bekpekerice Grace Millane iz Velike Britanije započelo je jučer u Novom Zelandu, javlja The Guardian.

Milane je nestala početkom decembra prošle godine u Aucklandu, a njeno tijelo pronađeno je devet dana kasnije u kovčegu u grmlju nedaleko od planinskog lanca Waitakere Ranges. Istraga je pokazala da je umrla od davljenja tokom dejta kojeg je dogovorila putem aplikacije Tinder. Nadzorne kamere su snimile njihov susret.

Za ubistvo je optužen 27-godišnjak koji ju je, navodno, zadavio dok su imali seksualne odnose. On sada tvrdi da je njena smrt nesreća koja se dogodila tokom prakticiranja grubog seksa na koji su oboje pristali.

“Samo dvije osobe znaju što se dogodilo u sobi. Jedna nam ne može kazati, a druga do sada nije govorila istinu o tome što se dogodilo”, rekao je tužitelj Robin McCoubrey pred porotom sastavljenom od sedam ljudi.

Tužitelj se u uvodnoj riječi pitao zbog čega osumnjičenik, ako je sudjelovao u seksualnim odnosima s pristankom koje je pošlo po zlu, nije pokušao spasiti partnericu ili zvati hitnu pomoć.

Millane je umrla tokom noći na svoj 22. rođendan. U to vrijeme putovala je svijetom nakon što je završila fakultet u Engleskoj. U Aucklandu je boravila mjesec dana prije nego što je zadavljena.

Optuženi je policiji prvo rekao da je s Millane te večeri bio na piću, ali da je poslije svako otišao svojim putem.

Kasnije je priznao da su otišli u njegov stan te da su imali seksualne odnose, koji su postali “nasilni” te da je ubijena od njega tražila da je davi. Nakon seksa je otišao otuširati se te je zaspao u krevetu. Policiji je rekao da je tijelo mrtve djevojke pronašao ujutro na podu.

Nitko ne spori da je djevojka umrla u stanu optuženog, no što se tačno dogodilo trebalo bi se utvrditi tokom suđenja.

Optuženi je jučer na suđenju počeo plakati kad je njegov advokat Ian Brookie iznosio obranu. Brookie je rekao da je smrt Millane bila nesreća koja se dogodila tokom “običnog seksualnog odnosa između dvoje mladih ljudi koji su se upoznali putem Tindera”. Na tom su dejtu prvo posjetili nekoliko barova u Aucklandu te potom otišli u mladićev stan.

“Čin koji su osmislili kako bi povećali seksualni užitak pošao je krivo zbog čega je ona umrla”, rekao je advokat dodajući kako je ubijena ohrabrivala davljenje s ciljem postizanja većeg seksualnog užitka.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...