Američki predsjednik Barack Obama sastao se prvi put s Donaldom Trumpom od kada je republikanac pobjedio na izborima u SAD-u.

Mediji su se u međuvremenu pozabavili time da pronađu snimak iz 2011. u kojem Obama na svečanoj večeri u Bijeloj kući zbija šale povodom Trumpovih stavova.

Na godišnjoj večeri u Bijeloj kući uz brojne novinare prisutni su i mnogi ugledni ljudi iz javnog života, a 2011. među njima je bio i Donald Trump.

U svom govoru Obama je prvo odlučio da prikaže video-snimak “njegovog rođenja“ kako bi odgovorio na glasine o tome gdje je rođen. Na oduševljenje dvorane, Obama je pustio isječak iz crtanog filma “Kralj lavova“.

Ali to je bio samo početak. U nastavku govora, Obama je ismijao Trumpova nagađanja, kao i njegovo učestvovanje u rijaliti programima.

“Niko nije ponosniji da se ovo pitanje o mom rođenju stavi sa strane od Donalda. A to je zbog toga što se on napokon može fokusirati na stvari koje su važne, kao na primjer, jesmo li lažirali put na Mjesec, šta se dogodilo u Roswellu i gdje je Tupac“, rekao je Obama, publika se glasno smijala, a Trump se kiselo smješkao, prenosi B92.

Ovo se dogodilo svega par dana nakon što je Obama zaista objavio dokument o tome da je rođen u SAD-u, za koji je Trump tvrdio da ne postoji.

“Kažite šta želite o Trumpu, on bi sigurno donio neku promjenu u Bijelu kuću“, zaključio je Obama i pokazao fotografiju Bijele kuće kako bi ona izgledala da je Trump predsjednik.

KOMENTARI:
Loading...