Iako je po svemu sudeći bio psihički nestabilan i depresivan, kopilot Andreas Lubitz, koji je navodno srušio Germanwinsov avion u francuskim Aplama i tako ubio 150 ljudi, očito je imao uspjeha kod žena.

Do sada se u medijima spominjala samo njegova veza sa stjuardesom Mariom, koja je također zaposlena u Germanwingsu, a sada je njemački Bild objavio informaciju kako je Lubitzova djevojka, učiteljica Kathrin Goldbach trudna s njegovim djetetom.

Goldbach je nedugo prije nesreće rekla svojim učenicima u školi u Krefeldu, nedaleko od Düsseldorfa, da treba postati mama. Bila je sretna, veselila se budućem majčinstvu, a čak je i planirala vjenčanje s Lubitzom. Imali su turbulentnu sedmogodišnju vezu, s dosta prekida, a za vrijeme jednog od njih Lubitz je pet mjeseci ljubio i stjuardesu Mariu, prenosi Daily Mirror.

Srednjoškolska učiteljica Kathrin Goldbach (26) otišla je nakon pada aviona koji je letio iz Barcelone za Düsseldorf u Francusku, misleći da je njen zaručnik tek jedna od žrtava nesreće.

Međutim, kada je stigla na mjesto nesreće shvatila je kako je Lubitz umjesto žrtve zapravo krivac za pad Airbusa A320.

Kathrin je upoznala Andreasa kad su bili tinejdžeri. Radili su zajedno u Burger Kingu u njegovom rodnom gradu Montabauru, navode njemački mediji.

Zajedno su se preselili u Düsseldorf kada je postao pilot i živjeli su zajedno četiri godine. Međutim, Kathrin je bila prisiljena odseliti zbog Lubitzove konstantne potrebe i želje da bude ‘u kontroli’.

Vjeruje se kako je upravo njen odlazak mogao biti ‘kap koja je prelila čašu’ i navela ga na stravičan i bezuman čin.

Vijesti o trudnoći njegove bivše zaručnice pojavila se nakon što je objavljen transkript snimke iz “crne kutije” na kojoj su se čuli očajnički krici putnika i vapaji pilota, koji je sjekirom nastojao provaliti u kokpit i preuzeti kontrolu nad avionom.

KOMENTARI:
Loading...