Desetine izbjeglica kreće se pješke preko kukuruznih polja u pravcu granice Srbije sa Hrvatskom nakon informacija da je najmanje 10 autobusa sa migrantima preusmjereno kako bi se izbjegla Mađarska.

Mediji u Srbiji javili su da su preusmjereni autobusi koji su preuzimali izbjeglice koje su se iz Makedonije i juga Srbije kretali prema granici sa Mađarskom.

Njihova destinacija je sada grad Šid na granici Srbije sa Hrvatskom, nakon što je Mađarska zatvorila granice za migrante.

Kako javlja 24sata.hr u Šid su stigle već dvije grupe izbjeglica. Od oko 130 ljudi većina su žene i djeca. Aktivisti CK-a uputili su ih na cestu prema Tovarniku i ostavili da se sami snalaze

Prvih nekoliko izbjeglice prešlo je granicu kod Tovarnika, javlja N1.

Na hrvatskom graničnom prijelazu Tovarnik prema Srbiji od ponoći se nalaze volonteri i radnici Hrvatskog Crvenog križa, potvrdila je jutros glasnogovornica Hrvatskog Crvenog križa Katarina Zorić.

Pozvao ih je načelnik Stožera zaštite i spašavanja Vukovarsko-srijemske županije, a imaju pripremljena materijalna sredstva za prihvat izbjeglica – vodu, setove za prvu pomoć, deke, akrtikle za osobnu higijenu i drugo, dodala je. Na terenu je 11 članova tima Crvenog križa, a tijekom prijepodneva pridružit će im se još djelatnika i volontera Crvenog križa, javlja Dnevnik.hr.

KOMENTARI:
Loading...