Najmlađa žrtva pada ruskog aviona u Egiptu, u kojem su poginule 224 osobe, bila je desetomjesečna beba koja se u avionu nalazila sa roditeljima.

Aviokompanija Metrojet je objavila imena i godišta svih putnika koji su stradali u padu, a prema posljednjim podacima, najmlađa žrtva nesreće je beba stara 10 mjeseci.

Ruski mediji navode da se među putnicima nalazilo i 17 djece, starosne dobi od 10 mjeseci do 17 godina.

Avion A321, u kojem se nalazilo 224 putnika i članova posade, pao je u subotu ujutru, u Egiptu, na teritoriju poluostrva Sinaj.

Egipatski zvaničnici i ruska ambasada u Kairu su potvrdili da je u padu aviona s ruskim turistima na Sinajskom poluotoku poginulo svih 224 putnika i članova posade. Iz olupine ruskog aviona do sada su izvučena tijela stotinu žrtava.

U avionu, koji je letio iz Sharm el-Sheikha, popularne destinacije za ruske turiste, prema Sankt Petersburgu, nalazilo se 217 putnika i sedam članova posade. Avion Airbus A-321, u kojem su se uglavnom nalazili ruski turisti, nestao je sa radara 23 minute nakon polijetanja.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je izrazio saučešće porodicama žrtava i proglasio dan žalosti. Također, izdao je naredbu da se formira državna komisija koja bi trebala utvrditi razlog pada ruskog aviona, koji je jutros pao u blizini Sinajskog poluotoka, na sjeveru Egipta.

Još uvijek nije poznat uzrok pada aviona, iako su egipatske vlasti isključile mogućnost da je avion oboren. Inače, na tom području pripadnici egipatskih snaga sigurnosti se bore protiv terorista ISIS-a.

Članovi timova za pretragu i spašavanje pronašli su olupinu ruskog putničkog aviona u području Hassana, južno od grada el-Arish, planinskog područja na Sinaju.

KOMENTARI:
Loading...