Najjača oluja u historiji pogodila je Bahame, a snimke koje dolaze nakon prolaska uragana Doriana prikazuju kuće bez krovova te dijelove naselja u potpunosti pod vodom.

Nacionalni centar za uragane objavio je upozorenje za dijelove Bahama zbog povećane razine vode koja bi mogla dovesti do katastrofalnih poplava.

Također, neki otočići mogli bi u potpunosti završiti pod vodom. Stižu i prve informacije o stradalima.

The Bahama Press piše kako je sedmogodišnji dječak prva žrtva uragana Doriana na Bahamima.

Navedeni list je u nedjelju navečer na Twitteru objavio kako se kasno u subotu sedmogodišnji dječak Lachino Mcintosh utopio nakon što se njegova porodica pokušala preseliti iz doma na otocima Abaco, prenosi CBS Miami.

U tweetu je također navedeno kako se dječakova sestra vodi kao nestala.

Prema dosad poznatim informacijama 13 hiljada domova je uništeno ili oštećeno nakon prolaska uragana otočejm abaco i Bahamima. Podaci su to Crvenog križa koju poručuju kako je mnogo ljudi ostalo bez adekvatnog skloništa jer uragan još uvijek ne posustaje.

“Još nemamo sve podatke, ali jasno je da je uragan imao katastrofalne posljedice”, dodaju iz Crvenog križa.

CNN javlja kako uragan bez prestanka udara na dio Bahama na kojemu živi 50 hiljada ljudi. Vjetar trenutno puše oko 265 km/h. No, najveći problem je taj što, čak i da se jačina vjetra smanji, uragan će prolaziti vrlo sporo te tako raditi ogromnu štetu.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...