Produžen je pritvor za 19 policajaca koji su uhapšeni ranije u toku akcije ‘Krijumčarenje’.

U četvrtak poslije podne u južnom dijelu Mitrovice uhapšen je još jedan policajac u akciji Policijskog inspektorata Kosova, a u saradnji s policijskim istražnim odjeljenjem, dok je drugi policijski službenik uhapšen na Jarinju.

Radi se o pripadnicima policije D.P i V.T, a Policijski inspektorat navodi da je hapšenje nastavak akcije pod nazivom “Krijumčarenje”, koja je započeta 28. maja na više lokacija na sjeveru Kosova i šire, prenosi Tanjug.

U međivremenu su mjere pritvora za 19 policajaca koji su uhapšeni ranije tokom akcije produžene za još 48 sati, prenio je portal Kallxo.

Portal, međutim, ističe da se konačna odluka o produžetku pritvora očekuje u petak.

Sudija za prethodni postupak Arben Hoti rekao je za Kallxo da konačna odluka u četvrtak nije donijeta zbog velikog broja pritvorenih.

Ruski pripadnik UNMIK-a na VMA

Ranije u četvrtak je gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović rekao da su oslobođena šesterica srpskih civila koje su pripadnici ROSU-a uhapsili u utorak u toj opštini.

U akciji policije Kosova uhapšen je i povrijeđen pripadnik UNMIK-a Mihaeil Krasnoščenko, koji je u četvrtak poslije podne hospitaliziran na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, gdje je prebačen iz sjevernog dijela Mitrovice na daljnje liječenje.

Krasnoščenko je zadobio teške tjelesne povrede glave, a bio je smješten na odjeljenju intenzivne njege KBC-a u sjevernm dijelu Mitrovice, odakle je sanitetom Ujedinjenih naroda, uz pratnju ljekara iz Mitrovice prebačen, u Beograd. (Agencije | AJB)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...