Najstariji sin vladara Dubaija, jednog od najbogatijih plemića na svijetu, preminuo je od srčanog udara u 33. godini života.

Šeik Rašid bin Muhamed bin Rašid Al Maktum, najstariji sin Šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma, koji je vicepredsjednik i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Dubaija, preminuo je u subotu poslijepodne, prenosi Jutarnji.hr.

Pogreb nesuđenog prijestolonasljednika Dubaija održan je na groblju Umm Hurair, a molitvu je predvodio njegov otac.

Šeik Rašidov brat Šeik Hamdan bin Muhamed odao je počast svome bratu na Instagramu, objavljujući fotografiju s tekstom:

– Danas sam izgubio najboljeg prijatelja i suputnika u djetinjstvu…. svog brata Rašida. Nedostajat ćeš nam.

Stotine članova obitelji i prijatelja te državnih dužnosnika okupilo se unutar džamije Zabeel u Dubaiju kako bi odali posljednji pozdrav vladarevu sinu. Njegov su tabut, omotan u zastavu UAE, nosila njegova braća.

Zastave diljem zemlje nalaze se na pola koplja dok UAE, država bogata naftom, prolazi kroz trodnevnu žalost.

misteriozna-smrt-seika-rasida-najstarijeg-sina-vladara-dubaija-jesu-li-orgije-droga-i-steroidi-ubili-mladog-milijardera_1442915242_0Bliskoistočni vođe, među kojima kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud iz Saudijske Arabije te egipatski predsjednik Abdel Fattah el-Sisi, izrazili su sućut Šeiku Muhamedu koji je jedna od najutjecajnijih osoba u regiji.

Po završetku školovanja u Dubaiju, Šeik Rašid diplomirao je u vojnoj akademiji u Sandhurstu u Berkshireu 2002. godine. Poznat po svojoj ljubavi prema konjima, princ je osvojio dvije zlatne medalje u jahanju u utrkama izdržljivosti na azijskoj Olimpijadi 2006. Kao vrli sportaš, osnivač je sportskog i kulturnog kluba u Dubaiju, kojim je predsjedavao do 2005., a navijao je za Manchester United.

Isto tako, mnogo je doprinio humanitarnoj organizaciji Dubai Cares (Dubai mari), koja se bori protiv siromaštva obitelji s djecom.

Iako je službena verzija njegove smrti srčani udar, razni mediji nagađaju da je mladm Rašidu vrlo lako mogla presuditi droga, alkohol i steroidi. Naime, nasljednika već neko vrijeme nije bilo u javnosti, a nagađalo se da se možda liječio od ovisnosti. Naravno da mediji u Emiratima ne pišu o takvim stvarima, ali zato su se oni u Saudijskoj Arabiji itekako raspisali. Pogotovo o orgijama među bogatašima u UAE-u gdje se droga trošila u abnormalnim količiniama. Princ je, navodno, bio veliki ljubitelj tih zabava…

KOMENTARI:
Loading...