Na početku govora osvrnula se na Trumpovu komunikaciju s javnosti putem Twittera te rekla da se ne slaže uvijek s načinom na koji izlaže stvari.

– Prvi put u historiji građani ove zemlje svakog dana putem društvenih mreža mogu  čuti svog predsjednika. Ne slažem se uvijek s načinom na koji govori stvari, ali je važno da razgovara s ljudima koje služi – rekla je Melania koja ga je nakon toga opisala brojnim pozitivnim epitetima.

Kaže kako su mediji o njemu stvorili drugačiju sliku.

– Donald ima veliko srce i sjajan smisao za humor. Voli pomagati ljudima. Ali kad se odlučio kandidirati za predsjednika kao republikanac, mediji su stvorili drugačiju sliku o njemu – onu koju nisam prepoznala. Prema njegovim pristašama odnosili su se s jednakim prezirom – rekla je Melania dodavši kako su se mediji odlučili usredotočiti na priče o raznim tračevima i spletkama.

– Naprimjer, glavni cilj moje inicijative Be Best je pomoć djeci. Međutim, mediji su izabrali maknuti fokus s djece i usredotočiti se na negativno. Ali to me neće zaustaviti u namjeri da činim dobro – zaključila je Melania.