Mara Halabrin, majka mladića čije se ubistvo, također, dovodi u vezu sa ovom kriminalnom organizacijom, kaže za portal Nova.rs da je potresena i da ne razumije zašto se državni vrh odlučio na ovakav potez.

Halabrin ističe da porodice žrtava već dovoljno pate, te da ne vidi razlog zašto je ovako nešto moralo da se prikaže na televiziji.

VEZANI TEKST – Vučić novinarima pokazivao fotografije navijača kojem je odsječena glava

– Imam strah da će snimci ili fotografije mog sina biti objavljenje na televiziji, kako nemam. Mi, majke, pisale smo ranije REM-u da to ne rade, međutim, oni su ipak objavili. Imam strah da gledam bilo čije dijete kako su mučili, a kamoli da čujem da je to moj sin. Čim čujem ime sina imam utisak da su ga mučili, jer su oni sve mučili – kaže Halabrin, koja je još vidno potresena činjenicom da su na televiziji prikazane fotografije iskasapljenih tijela.

Ona ističe da joj nije jasno zašto se Vučić odlučio na ovakav potez.

– Nikako ne treba prikazivati ovako nešto na televiziji. Ugrožavaju istragu, a i šta su postigli ovim? Čini mi se da predsjednik ne može da se pohvali time kakvu državu vodi. Smatram da je ovog Belivuka stvorila država, oni su znali da ubija godinama, što znači da su dosad mogli da spase bar nekoliko mladića. Ne slažem se sa ovim što radi Vučić, ovo nije u redu – kaže majka i dodaje da je porodicama već dovoljno teško.

Ona ističe i da joj u policiji nisu rekli da li Belivukova grupa stoji i iza ubistva njenog sina.

– Ja sam dobila informaciju da je mog sina ubila država, nikada mi nisu rekli da iza toga stoji Belivuk. U policiji su mi rekli da nemaju saznanja, ali da su u toku hapšenja. To je ono što su mi rekli prije tri sedmice. Moj sin je bio dobar mladić, zapao je u loše društvo. Sad će godinu dana kako je Aleksandar otišao od kuće, ja još imam ogromnu bol, samo mi treba da gledam neke ovakve fotografije i snimke – kaže ova majka.

Njen sin, Aleksandar Halabrin (26) iz Janošika kod Alibunara, koji je nestao 20. marta na Banjici u Beogradu, pronađen je mejsec dana kasnije mrtav u mjestu Parcani kod Sopota.

Mediji su pisali da je navodno bio blizak pripadnicima navijačke grupe “Zabranjeni”, dok je njegova porodica to demantovala.